راهنمای راه اندازی کارگاه زغال : اگر شما ار افرادی هستید که می خواهید وارد حرفه تولید زغال شوید و راه اندازی کارگاه زغال یکی از آرزوهای شماست،باید بگوییم با دانش قبلی و کسب تجربه از افراد حرفه ای این شغل وارد بازار کار شوید وگرنه با شکست روبرو می شوید. به همین دلیل تصمیم گرفته ایم تا شما را در راه اندازی کارگاه تولید زغال راهنمایی کنیم تا کسب و کارتان رونق یافته و بتوانید به سود خوبی در این حرفه دست پیدا کنید. تا انتهای مقاله راهنمای راه اندازی کارگاه زغال همراه ما باشید:
راهنمای راه اندازی خط تولید زغال فشرده و زغال چینی
برای راه اندازی خط تولید زغال شما به مکانی دور از شهر احتیاج دارید تا بتوانید خط تولید زغال خود را در آن مکان راه اندازی کنید. البته باید بگوییم برای راه اندازی کارگاه تولید زغال به مجوز نیز نیاز دارید که باید با مراجعه به ادارات ذی ربط این مجوزها را برای رسمی شدن کار خود اخذ کنید.
سرمایه اولیه برای تولید ۱۷ تن در ماه، ۱۴۰ میلیون تومان است. سود این کسب و کار ماهانه حدود۴۷ میلیون تومان است که با احتساب هزینه های جاری طی ۴ ماه تمام سرمایه اولیه شما بازگردانی میشود.
کسب وکار تولید زغال جزء کسب و کار های جدید و نو است که برای شروع به دانش کامل نیاز دارید. مواد اولیه تولید زغال فشرده از ترکیب چند مواد صنعتی به وجود می آید که باید مقدار و نحوه ی ترکیب آن ها را با یک دیگر به صورت کامل بشناسید تا کالا مرغوب تولید کنید. در ادامه به بیان شرایط راه اندازی کارگاه تولید زغال می پردازیم.
شرایط راه اندازی کارگاه تولید زغال
۱٫سوله (کارگاه تولید زغال) خارج از بافت شهری باشد
از همین حالا به دنبال کارگاهی باشید که خارج از بافت شهری باشد زیرا دستگاه تولید زغال فشرده ( خط تولید زغال فشرده ) دارای آلایندگی بوده و باعث آسیب به محیط زیست میشود پس طبیعی میباشد که ماموران محیط زیست جلوی تولید شما را بگیرند و همسایه ها از شما شاکی شده و از شما شکایت کنند.
۲٫ زیرساخت های حمل و نقل وجود داشته باشد
در خرید سوله ( یا اجاره ) اطمینان حاصل کنید که زیر ساخت های لازم برای حمل و نقل وجود داشته باشد زیرا از لحظه ای که قرار باشد خط تولید زغال فشرده ی شما وارد سوله بشود شما نیاز به یک مسیر هموار برای رسیدن به سوله دارید و یا اینکه بطور میانگین شما هفته ای یک بار نیاز دارید که مواد اولیه ( خاک اره , پوست گردو , خاک زغال ) برای خط تولید خود فراهم کنید که حمل آن توسط نیسان یا خاور انجام میشود ویا فروش محصول تولیدی شما ( زغال چینی ) برای رسیدن به بازار نیاز به مسیری هموار دارد.
۳٫ سوله تولید زغال دارای گاز صنعتی ( فشار قوی ) باشد
اطمینان حاصل کنید سوله ی شما دارای گاز صنعتی باشد زیرا در صنعت تولید زغال فشرده از مشعل گازیه ۳_۵ ( ۳تا ۵ ) استفاده میشود که اگر با گاز شهری ( گاز خانگی ) روشن شود قدرت بسیار پایینی دارد که باعث افت کیفیت تولید زغال فشرده میشود. و اگرم قرار باشد با گازییل کار گنید هزینه و مشکلات به مراتب بیشتری خواهید داشت.
۴٫ برق ۳ فاز با حداقل ۵۰ آمپر برق برای راه اندازی خط تولید زغال
اطمینان حاصل کنید که برق سوله ی شما ۳ فاز بوده و حد اقل ۵۰ آمپر برق داشته باشد زیرا تمامیه اجزای خط تولید زغال فشرده ی شما دارای موتر الکتریکی بوده و اگر مشکلی در برق رسانی پیش آید کمترین ضرر شما این است که خط تولید زغال فشرده ی شما در خاموشی فرو می رود البته این خوشبینانه ترین حالت میباشد زیرا امکان آسیب به دستگاه های خط تولید زغال فشرده بالا میباشد.
زمانی که شما دستگاه اکسترودر را استارت میزنید تا ۵۰ آمپر برق میکشد پس اگر سوله ی شما برق کافی برای روشن کردن دستگاه های شما نداشته باشد , خرید دستگاه تولید زغال فشرده اشتباه میباشد
۵٫ سوله دارای حداقل ۲۰۰ متر محیط مسقف
اطمینان حاصل کنید که سوله ی شما دارای حداقل ۲۰۰ متر محیط مسقف باشد زیرا باید خط تولید زغال فشرده ی شما زیر این سقف جا بگیرد تا از آسیب ها طبیعی همچون باد و بارون در امان باشد و همچنین شما نیاز به فضایی برای دپوی ( انبار ) مواد اولیه ( خاک اره , پوست گردو , خاک زغال ) و ذغال فشرده تولید شده توسط شما دارید.
۶٫ سقف بلند تر از ۴ متر
اگر سوله ی شما سقف کوتاهی داشته باشد اجزای بلند خط تولید زغال فشرده ( سیکلون ) در آن جا نشده و همچنین هنگامی که شما مواد اولیه ( خاک اره , پوست گردو , خاک زغال ) سفارش داده , وسیله ی نقلیه ی حامل آنها نمیتواند وارد سوله شده و مجبورید مواد اولیه ( خاک اره , پوست گردو , خاک زغال ) را به سختی و در خارج از سوله خارج کنید.
آموزش تولید زغال فشرده
تولید یک زغال فشرده ی خوب به شرایط مختلفی نیاز دارد که هر کدام را مفصل برایتان توضیح خواهیم داد:
فصل
رطوبت خاک اره
میزان پوست گردو
میزان خاک زغال
مشعل
لوله سینوسی
درجه المنت
سیلندر
فصل
بهتره بگوییم مهم ترین عامل در صنعت زغال فشرده,همین فصل هست که هیچ فردی به آن اشاره نمی کند. اما چرا فصل،چون تمامی مواردی که در بالا برای شما نام بردیم تحت تاثیر همین مورد است و تمامی ویژگی های بالا نسبت به فصل تغییر میکند.
پس در همین جا میتوان گفت هیچ تولید زغال فشرده هیچ فرمول ثابتی وجود ندارد .
رطوبت خاک اره برای تولید زغال
یکی دیگر از مهم ترین عواملی که باعث میشود زغال فشرده محکم ،عالی و بی ترک و یا علت ترک خوردن زغال باشد ، همین رطوبت خاک اره میباشد. رطوب خاک اره در فصل های سرد باید کمتر باشد و در فصل های گرم تر باید رطوبت خاک اره بیشتر باشد.
- چه ویژگی هایی به رطوبت خاک اره بستگی دارد
- ترک خوردن زغال
- کج شدن بریکت ( بریکت چوب یا خام )
- نچسبیدن خاک اره به هم
اگر رطوبت خاک اره بالا باشد باعث انحراف (کج شدن) بریکت و ترک های ریز بر روی بریکت میشود. حال اگر رطوبت کم باشد باعث شکستن بریکت در اندازه های کوچک و یا نچسبیدن خاک اره به هم و ایجاد نشدن بریکت میشود و یک اتفاق رایج دیگر این است که باعث شیشه کردن بریکت چوب میشود.
میزان پوست گردو و خاک زغال
تنها مواردی که میتوان گفت که تقریبا ثابت است و نسبی نیست همین پوست گردو و خاک زغال می باشد. تقریبا ۱ گونی ( ۳۰ کیلویی تا ۴۰ کیلویی) پوست گردو در هر واگن. و ۲ تا ۳ گونی خاک زغال که این هم به نسبت ریزی و درشتی متغیر است. پوست گردو بیشتر باعث سنگینی زغال فشرده و حرارت بیشتر زغال فشرده و ریزش کمتر خاکستر زغال فشرده نیز میشود،پس استفاده کمی بیشتر پوست گردو ضرری ندارد.
مشعل
مشعل و میزان آتش آن ( درجه ی آن ) نیز یک چیز نسبی است ولی در فصل گرم طبیعی است که درجه ی آن را کم کنیم چون رطوبت کمتری خاک اره دارد و در فصل سرد تر آن را بیشتر کنیم زیرا خاک اره رطوبت بیشتری دارد.
لوله سینوسی
لوله سینوسی طول مشخصی دارد و بهترین طول آن ( طول استاندارد ) ۱۸ متر است که در این مسیر خاک اره به اندازه کافی رطوبت خود را از دست بدهد و اگر شن و ماسه در خاک اره باشد تا حدودی در این مسیر ۱۸ متری بماند و گیر کند. و میتوان برای حفظ کردن گرمای داخل لوله سینوسی از عایق ( مثل پشم شیشه یا پشم سنگ ) استفاده کرد. خاک اره در طول مسیر تا رسیدن به سکلون بطور یک نواخت گرما میبیتد و عملیات صمغ دهی خاک اره انجام میشود.
المنت(درجه المنت)
درجه المنت درفصل های سرد باید بالا باشد و چیزی حدود ۳۸۰درجه است و این هم باز نسبت به میزان رطوبت خاک اره , متغیر است. و در فصل های گرم تر حدود ۲۳۰ درجه است.وقتی دما در بهترین حالت است یک طرح هشتی مانند ( چریکی و یا پلنگی ) روی بریکت ظاهر میشود.
با بالا بردن دما میشود تا حدودی ترک های ریزی که به دلیل رطوبت بالا ی خاک اره به وجود آمده را از بین برد.
سیلندر
جنس سیلندر و ساییده شدن سیلندر در جمع کردن خاک اره و فشردگی بریکت خیلی مهم بوده که البته فهمیدن عمر سیلندر به کمی تجربه نیازمند است. ولی نگران نباشید بد ترین سیلندر هم ۴۰ واگن را میزند حد اقل.
نکته مهم در راه اندازی خط تولید زغال فشرده و برکیتی
اگر هریک از شرایط بالا را ندارید توصیه میکنم راه اندازی کارگاه تولید زغال را فراموش کنید زیرا این نکات حیاتی و بسیار مهم می باشند.خیلی ها امروز خود را نصاب و تکنسین معرفی میکنند.حتما از تکنسین خود اطمینان حاصل کنید تا پول خود را هدر ندهید.
قبل اینکه خط تولید زغال خود را خریداری کنید اول سری به بازار بزنید و یا حتی چند کارتن را بازاریابی کنید با این کار مطمئن خواهید شد که حد اقل از نظر فروش مشکلی ندارید و این فاکتور باعث ورشکستگی شما نمیشود.