کوره سنتی تولید زغال مزایا و معایب تولید زغال امروزه به یکی از کسب و کارهای پرسود جامعه تبدیل شده است که باعث تشویق افراد زیادی برای راه اندازی خط تولید زغال می باشد. تولید زغال از گذشته در کوره های سنتی صورت می گرفت و تولید کننده با سوزاندن چوب درختان طی مراحل خاص زغال مصرفی جامعه را تولید کرده و وارد بازار می کرد. اما امروزه با پیشرفت علم و مستثنی نبودن تولید زغال از این امر تولید کنندگان زغال می توانند با کوره های صنعتی به شیوه امروزی تر مشغول به تولید زغال شوند. اما ما در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا به برای کوره سنتی بپردازیم و برای شما بیان کنیم که استفاده از کوره سنتی تولید زغال چه مزایا و معایبی دارد. اگر می خواهید از مزیا و معایب تولید زغال به روش سنتی آگاه شوید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید:
کوره سنتی تولید زغال چیست؟
همانطور که برای شما بیان کردیم برای تولید زغال در گذشته از شیوه های ساده و قدیمی مثل کوره سنتی زغال استفاده می کردن . از نام این فرآیند تولید زغال پیداست که بصورت سنتی و به شیوه قدیمی اقدام به تولید زغال می کردند. جالب است بدانید که کوره سنتی زغال فشرده کاملا خود سوز می باشد ، برای سوختن کوره های سنتی زغال به مواد سوختنی و مشعل نیازی نخواهید داشت . گنجایش هر واگن کوره سنتی زغال ۵۰۰ کیلوگرم است . اما بعد از روشن شدن کوره ، در فرآیند تبدیل شدن به کربن و به مرور زمان برای کربنازیسیون ، زغال ها وزن خود را از دست می دهند و از ۵۰۰ کیلوگرم زغال حدود ۱۴۰ کیلوگرم زغال آماده بسته بندی خواهد شد. شاید جالب باشد برای تان که بدانید کوره زغال فشرده بین ۲۵۰ تا ۷۵۰ سانتیگراد دما دارد.
مزایای کوره سنتی تولید زغال یا کوره سنتی تولید زغال چه مزایایی دارد؟
- باید بگوییم که مهم ترین مزیتی که کوره سنتی نسبت به صنعتی دارد، کیفیت محصول و زغالی است که تولید می شود. زغالی که در کوره سنتی به عمل آمده، به مراتب دارای کیفیت بالاتری است که این نیز برای بازار فروش و مشتری بسیار اهمیت دارد.
- زغالی که در کوره صنعتی پخته می شود، به دلیل ساخته شدن با حرارت غیرمستقیم و در شرایط خلاء ، فاقد فرآیند کربنازیسیون کافی است ، بنابراین دارای بو و دود و گاز است که می تواند منجر به سردرد پس از استفاده مشتری شود، اما این مشکل در کوره سنتی وجود ندارد چرا که کربن زدایی و گازی گیری در کوره سنتی به دلیل وجود شعله اتش مستقیم به طور کامل انجام می شود.
- هزینه ساخت کوره سنتی بسیار کمتر از خرید کوره های صنعتی است.
- ضمن اینکه نگهداری از آن ها هم آسان تر است، و نیازی به مصرف انرژی برق که خود موجب هزینه های بیشتر می شود نیز وجود ندارد. (در کوره سنتی حتی نیاز به مواد سوختنی هم نیست و زغال ها خود با شعله اولیه شروع به سوختن می کنند.)
معایب کوره سنتی تولید زغال
- زمان بر بودن پروسه تولید زغال در یک پخت.
- صرف وقت فراوان برای رسیدگی به کوره به صورتی که در تمام مراحل و زمان پخت باید شخصی تمام وقت در مکان حاضر باشد.
- آلایندگی محیطی و زیستی که خسارت جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می آورد.
- سوخت مستقیم چوب که باعث سبک شدن وزن زغال و تولید خاک زغال زیادی می شود.
- تمیز نبودن کار در عصر تکنولولوژی
- خطر سلامتی و بهداشتی برای افراد در محیط کار
زغال تولیدی با کوره سنتی با کیفیت تر می باشد یا کوره صنعتی؟
با وجود پیشرفته تر بودن و اتوماتیک بودن کوره های صنعتی ، بیشتر افراد از کوره سنتی استفاده می کنند که مهمترین دلیل آن بالاتر بودن کیفیت زغالی است که در کوره سنتی پخته شده است. در حقیقت فرآیند پخت زغال در کوره سنتی ، با قرار گیری در معرض شعله مستقیم بسیار کامل تر طی شده و محصول با کیفیت تر و در نتیجه با قیمت بالاتری عرضه می شود.
نحوه ساخت کوره زغال سنتی
کوره سنتی زغال همانطور که از نام آن مشخص است به صورت سنتی ، یعنی با مصالح و به وسیله ی بنایان ساخته می شود. البته باید بگوییم که بنا باید حتما به ساخت کوره وارد باشد و کوره ای مطابق با نیازهای تولید زغال فشرده را بسازد. زغال تولید کوره سنتی از باقیمانده چوب حاصل از نجاری و مصارف دیگر و هیزم تهیه می شود. طی سالیان درازی با آتش زدن این باقیمانده ها زغال را تولید می کردند ولی این کار در هوای آزاد باعث ضربه زدن به محیط زیست می شود. در حال حاضر با الهام از روش های سنتی کوره های مخصوص تولید زغال سنتی با استفاده از کوره زغال، دستگاه تولید زغال، واگن و خفه کن و ملزومات ساخته می شوند که با کیفیت خوب کار می کنند و دود و آلودگی هوا ندارند. با ترکیب ضایعات مرکبات، زغال لیمو تهیه میشود که مصرف مطلوب تری دارند و در خط تولید زغال فشرده هم بریکت هایی با عطرهای مختلف تولید می گردد.